Propionibacterium
Wybierz wariant
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Zapytaj o produkt

Administratorem danych osobowych jest Artiser spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Udostępnianie karty produktu
Wystaw opinię o produkcie
Opis
Kultury aromatyczne ARTISER Propionibacterium
to wyselekcjonowane, skoncentrowane i liofilizowane komórki bakterii mlekowych przeznaczone do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
ARTISER Propionibacterium to kultury dodatkowe, charakteryzujące się intensywnym gazowaniem (produkcją CO2) dzięki czemu w serach tworzą się okrągłe dziury. Polecana szczególnie do serów typu Szwajcarskiego i Holenderskich serów z typowym oczkowaniem. Ich niewątpliwą zaletą jest wysoką odpornością na ciepło i wysoka aktywność lipolityczna. Kultura ta została stworzona w celu uzyskania wyjątkowych rezultatów i powtarzalności.
Idealne do produkcji:
- Serów z dziurami / oczkowaniem
- Serów typu Ementaler
- Serów typu Masdamer
- Innych serów, gdzie wskazane w recepturze jest użycie propionów
Szczepy:
- Propionibacterium freudenreichii
Kultura nie wytwarza kwasu mlekowego dlatego wraz z nią należy użyć kultury ukwaszającej np. BTMH, BTH lub CLCH
Dawkowanie:
- 2g / 100 Litrów mleka
Spróbuj jakości popartej doświadczeniem.
PRZECHOWYWAĆ W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU W TEMP. -18 * C
Nasze kultury dostępne są w kilku rotacjach fagowych, aby skutecznie eliminować namnażanie się bakteriofagów.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Kultury starterowe ARTISER Propionibacterium to wyselekcjonowane, skoncentrowane i liofilizowane komórki bakterii mlekowych przeznaczone do bezpośredniego zaszczepienia mleka.