Flag
polski / zł
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Propionibacterium

Wybierz wariant

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Niedostępny
Cena 18,50 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość
Artiser
Czas wysyłki: 24 godziny
Zapytaj o produkt
Udostępnij
Przejdź do sekcji Opinie

Opis

Kultury aromatyczne ARTISER Propionibacterium  

to wyselekcjonowane, skoncentrowane i liofilizowane komórki bakterii mlekowych przeznaczone do bezpośredniego zaszczepienia mleka.

ARTISER Propionibacterium to kultury dodatkowe, charakteryzujące się intensywnym gazowaniem (produkcją CO2) dzięki czemu w serach tworzą się okrągłe dziury. Polecana szczególnie do serów typu Szwajcarskiego i Holenderskich serów z typowym oczkowaniem. Ich niewątpliwą zaletą jest wysoką odpornością na ciepło i wysoka aktywność lipolityczna. Kultura ta została stworzona w celu uzyskania wyjątkowych rezultatów i powtarzalności. 

 

Idealne do produkcji:

  • Serów z dziurami / oczkowaniem
  • Serów typu Ementaler
  • Serów typu Masdamer 
  • Innych serów, gdzie wskazane w recepturze jest użycie propionów

 

Szczepy:

  • Propionibacterium freudenreichii

 

 Kultura nie wytwarza kwasu mlekowego dlatego wraz z nią należy użyć kultury ukwaszającej np. BTMH, BTH lub CLCH

Dawkowanie:

  • 2g / 100 Litrów mleka

 

 Spróbuj jakości popartej doświadczeniem.

 

PRZECHOWYWAĆ W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU W TEMP. -18 * C

 

Nasze kultury dostępne są w kilku rotacjach fagowych, aby skutecznie eliminować namnażanie się bakteriofagów.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Kultury starterowe ARTISER Propionibacterium  to wyselekcjonowane, skoncentrowane i liofilizowane komórki bakterii mlekowych przeznaczone do bezpośredniego zaszczepienia mleka.

Przejdź do pełnego opisu