Penicillium Roqueforti
Wybierz wariant
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Zapytaj o produkt

Administratorem danych osobowych jest Artiser spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Udostępnianie karty produktu
Wystaw opinię o produkcie
Opis
ARTISER Penicillium Roqueforti
Wyselekcjonowana, liofilizowana kultura pleśniowa najwyższej jakości do bezpośredniego zaszczepiania mleka.
Pleśń ta może być używana do produkcji serów Gorgonzola, Roquefort, Stilton i wszystkich serów z niebieską pleśnią.
ARTISER Penicillium Roqueforti wykazuje działanie proteolityczne i lipolityczne, dzięki czemu zmienia się struktura oraz aromat sera.
Idealna do produkcji takich serów jak:
- Gorgonzola
- Roquefort
- Stilton
- Bleu D'Auvergne
Szczep
- Penicillium Roqueforti
Dawkowanie
- 3g / 100 litrów mleka
W celu uzyskania najlepszych rezultatów zaleca się stosowanie ARTISER Penicillium Candidum wraz z kulturami ukwaszającymi mezofilnymi, termofilnymi lub ich mieszanką w zależności od procesu produkcji.
Spróbuj jakości popartej doświadczeniem .
PRZECHOWYWAĆ W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU W TEMP. -18 * C
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
ARTISER Penicillium Roqueforti to wyselekcjonowana, liofilizowana kultura pleśniowa najwyższej jakości do bezpośredniego zaszczepiania mleka.
Pleśń ta może być używana do produkcji serów Gorgonzola, Roquefort, Stilton i wszystkich serów z niebieską pleśnią.