Flag
polski / zł
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Penicillium Roqueforti

Wybierz wariant

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Cena 18,50 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość
Artiser
Czas wysyłki: 24 godziny
Zapytaj o produkt
Udostępnij
Przejdź do sekcji Opinie

Opis

ARTISER Penicillium Roqueforti

Wyselekcjonowana, liofilizowana kultura pleśniowa najwyższej jakości do bezpośredniego zaszczepiania mleka. 
Pleśń ta może być używana do produkcji serów Gorgonzola, Roquefort, Stilton i wszystkich serów z niebieską pleśnią.

ARTISER Penicillium Roqueforti wykazuje działanie proteolityczne i lipolityczne, dzięki czemu zmienia się struktura oraz aromat sera. 

 

Idealna do produkcji takich serów jak:

  • Gorgonzola
  • Roquefort
  • Stilton
  • Bleu D'Auvergne

Szczep 

  • Penicillium Roqueforti

Dawkowanie 

  • 3g / 100 litrów mleka

 

W celu uzyskania najlepszych rezultatów zaleca się stosowanie ARTISER Penicillium Candidum wraz z kulturami ukwaszającymi mezofilnymi, termofilnymi lub ich mieszanką w zależności od procesu produkcji.

 

 Spróbuj jakości popartej doświadczeniem .

 

PRZECHOWYWAĆ W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU W TEMP. -18 * C

 

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

ARTISER Penicillium Roqueforti to wyselekcjonowana, liofilizowana kultura pleśniowa najwyższej jakości do bezpośredniego zaszczepiania mleka. 
Pleśń ta może być używana do produkcji serów Gorgonzola, Roquefort, Stilton i wszystkich serów z niebieską pleśnią.

Przejdź do pełnego opisu