Penicillium Roqueforti

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 18,50 zł

Cena regularna:

18.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Artiser
Kod produktu: 7A4B-66563

Opis

ARTISER Penicillium Roqueforti to wyselekcjonowana, liofilizowana kultura pleśniowa najwyższej jakości do bezpośredniego zaszczepiania mleka. 
Pleśń ta może być używana do produkcji serów Gorgonzola, Roquefort, Stilton i wszystkich serów z niebieską pleśnią.

ARTISER Penicillium Roqueforti wykazuje działanie proteolityczne i lipolityczne, dzięki czemu zmienia się struktura oraz aromat sera. 

 

Idealna do produkcji takich serów jak:

  • Gorgonzola
  • Roquefort
  • Stilton
  • Bleu D'Auvergne

Szczep 

  • Penicillium Roqueforti

Dawkowanie 

  • 3g / 100 litrów mleka

 

W celu uzyskania najlepszych rezultatów zaleca się stosowanie ARTISER Penicillium Candidum wraz z kulturami ukwaszającymi mezofilnymi, termofilnymi lub ich mieszanką w zależności od procesu produkcji.

 

 Spróbuj jakości popartej doświadczeniem .

 

PRZECHOWYWAĆ W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU W TEMP. -18 * C

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl