Kultury bakterii do kefiru KFF
Wybierz wariant
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Zapytaj o produkt

Administratorem danych osobowych jest Artiser spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Udostępnianie karty produktu
Wystaw opinię o produkcie
Opis
Kultury starterowe ARTISER KFF
Wyselekcjonowane, skoncentrowane i liofilizowane komórki bakterii mlekowych oraz drożdży przeznaczone do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
ARTISER KFF to kultury charakteryzujące się znakomitym ukwaszeniem, wysoką odpornością na ciepło i wysoką aktywnością fermentacyjną. Mieszanka ta została skomponowana w celu uzyskania wyjątkowych rezultatów i powtarzalności.
Idelne do produkcji:
- Kefiru
- Mlecznych napojów fermentowanych
Szczepy:
- Debaryomyces hansenii
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. Diacetylactis
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Leuconostoc
- Streptococcus thermophilus
Dawkowanie:
- 2g / 100 Litrów mleka
Spróbuj jakości popartej doświadczeniem.
PRZECHOWYWAĆ W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU W TEMP. -18 * C
Nasze kultury dostępne są w kilku rotacjach fagowych, aby skutecznie eliminować namnażanie się bakteriofagów.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Kultury starterowe ARTISER KFF kefir to wyselekcjonowane, skoncentrowane i liofilizowane komórki bakterii mlekowych oraz drożdży przeznaczone do bezpośredniego zaszczepienia mleka. Dzięki tym kulturom stworzysz pyszny i zdrowy kefir.