Kultury bakterii do kefiru KFF
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kultury starterowe ARTISER KFF to wyselekcjonowane, skoncentrowane i liofilizowane komórki bakterii mlekowych oraz drożdży przeznaczone do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
ARTISER KFF to kultury charakteryzujące się znakomitym ukwaszeniem, wysoką odpornością na ciepło i wysoką aktywnością fermentacyjną. Mieszanka ta została skomponowana w celu uzyskania wyjątkowych rezultatów i powtarzalności.
Idelne do produkcji:
- Kefiru
- Mlecznych napojów fermentowanych
Szczepy:
- Debaryomyces hansenii
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. Diacetylactis
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Leuconostoc
- Streptococcus thermophilus
Dawkowanie:
- 2g / 100 Litrów mleka
Spróbuj jakości popartej doświadczeniem.
PRZECHOWYWAĆ W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU W TEMP. -18 * C
Nasze kultury dostępne są w kilku rotacjach fagowych, aby skutecznie eliminować namnażanie się bakteriofagów.