Flag
polski / zł
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Kultury bakterii ML-O (do twarogu i nie tylko)

Wybierz wariant

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Cena 18,50 zł
szt.
Dostępność:
średnia ilość
Artiser
Czas wysyłki: 24 godziny
Zapytaj o produkt
Udostępnij
Przejdź do sekcji Opinie

Opis

Kultury starterowe ARTISER ML-O

Wyselekcjonowane, skoncentrowane i liofilizowane komórki bakterii mlekowych przeznaczone do bezpośredniego zaszczepienia mleka.

ARTISER ML-O to kultury mezofilne, charakteryzujące się znakomitym ukwaszeniem, wysoką odpornością na ciepło i wysoką aktywnością proteolityczną. Mieszanka ta została skomponowana w celu uzyskania wyjątkowych rezultatów i powtarzalności. To jedne z kultur o najbardziej wszechstronnym zastosowaniu.

Nasza kultura ML-O zawiera bardzo dużą ilość  Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. Diacetylactis Dzięki czemu jest w stanie wyprodukować niepowtarzalny aromat serów świeżych poprzez produkcję diacetylu i cytrynianów. Produktem ubocznym rozpadu cytrynianów jest dwutlenek węgla, więc lekkie ( w zależności od czasu ukwaszania) "podchodzenie" skrzepu do góry w twarogu jest czymś naturalnym.

 

Idealne do produkcji:

  • Twarogów
  • Masła i śmietany
  • Serów kwasowych i kwasowo podpuszczkowych
  • Serów podpuszczkowych np. goudy, cheddara, sera korycińskiego
  • Serów pleśniowych

 

 

Szczepy:

  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. Diacetylactis
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Leuconostoc mesenteroides
  • Leuconostoc pseudomesenteroides

 

 

Dawkowanie:

  • 2g / 100 Litrów mleka

 

 Spróbuj jakości popartej doświadczeniem.

 

PRZECHOWYWAĆ W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU W TEMP. -18 * C

 

Nasze kultury dostępne są w kilku rotacjach fagowych, aby skutecznie eliminować namnażanie się bakteriofagów.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Kultury bakterii mlekowych ARTISER ML-O to wyselekcjonowane , skoncentrowane i liofilizowane komórki bakterii mlekowych charakteryzujące się znakomitym ukwaszeniem, wysoką odpornością na ciepło i doskonałą proteolizą. Bakterie do twarogu.

Przejdź do pełnego opisu