Kultury bakterii CLC
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kultury starterowe ARTISER CLC to wyselekcjonowane, skoncentrowane i liofilizowane komórki bakterii mlekowych przeznaczone do bezpośredniego zaszczepienia mleka.
ARTISER CLC to kultury termofilne, charakteryzujące się znakomitym ukwaszeniem i wysoką odpornością na ciepło. Stworzone w celu uzyskania wyjątkowych rezultatów i powtarzalności.
Idealne do produkcji:
- Serów z masy parzonej np.
- Mozzarella
- Scamorza
- Provolone
- Caciocavallo
- Serów dojrzewających
Szczepy:
- Streptococcus thermophilus
Dawkowanie:
- 2g / 100 Litrów mleka
Spróbuj jakości popartej doświadczeniem.
PRZECHOWYWAĆ W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU W TEMP. -18 * C
Nasze kultury dostępne są w kilku rotacjach fagowych, aby skutecznie eliminować namnażanie się bakteriofagów.