Podpuszczka naturalna cielęca
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Z dumą prezentujemy najmocniejszą na polskim rynku naturalną podpuszczkę cielęcą o aktywności (260 IMCU) 1:20000. Specjalna obróbka trawieńców cieląt pozwala na całkowite wyekstrahowanie zawartej w błonie śluzowej żołądka chymazy i otrzymanie klarownego płynu o złotej barwie i o wysokiej zawartości chymozyny.
Podpuszczka ARTISER charakteryzuje się doskonałymi właściwościami koagulacyjnymi i proporcjami 80% chymozyny do 20% pepsyny, co czyni ją idealną zarówno przy produkcji serów świeżych jak i dojrzewających. Wysoka aktywność proteolityczna pozwala na uzyskanie serów o złożonym smaku i aromacie.
Dzięki podpuszczce naturalnej ARTISER zyskujesz wpływ na optymalizację kosztów oraz uzyskanie najlepszych i powtarzalnych wyników produkcji.
Spróbuj jakości popartej doświadczeniem .
Aktywność:
- 1:20000 (260 IMCU)
Chymozyna 80% / Pepsyna 20%
Dawkowanie:
- 1,5-2 ml na 10l mleka
Produkt należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze +4 stopni C